BBVA busca els millors productors sostenibles d’aliments d’Espanya

La iniciativa es desenvolupa en col·laboració amb El Celler de Can Roca
Els productes guardonats seran inclosos en una de les cistelles de ‘Gastronomia sostenible’
Els productes guardonats seran inclosos en una de les cistelles de ‘Gastronomia sostenible’

BBVA, en col·laboració amb El Celler de Can Roca, ha llançat els Premis BBVA als Millors Productors Sostenibles destinats a ramaders, agricultors i productors d’aliments en general, la producció dels quals sigui sostenible, per impulsar una recuperació econòmica verda després de la crisi sanitària. Els ramaders tindran l’oportunitat de formar part d’una de les cistelles de productes de temporada del projecte Gastronomia Sostenible, iniciativa que recolza el petit productor i promou la cuina saludable. Alberto Cano, director de Pimes de BBVA a Espanya, i el xef Joan Roca, han presentat aquests guardons en una trobada digital.

Amb el seu compromís amb la sostenibilitat i el recolzament als negocis, BBVA ofereix als petits productors la possibilitat de donar a conèixer els seus productes de la mà d’El Celler de Can Roca. Amb els premis BBVA als Millors Productors Sostenibles, es posaran en valor aquells productes locals compromesos amb el medi ambient i l’alimentació saludable. L’objectiu és donar visibilitat a iniciatives que serveixin d’inspiració i contribueixin així a una recuperació econòmica sostenible.

Aquests guardons, d’àmbit espanyol, estan dirigits a aquelles empreses i autònoms del sector de l’agricultura, la ramaderia i altres productors d’aliments que comptin amb el segell oficial d’agricultura i ramaderia ecològica, certificat oficial de la Unió Europea (UE) que hauran d’acreditar a la inscripció. Així mateix, es valorarà el caràcter innovador dels seus productes, els beneficis ambientals com la reducció d’emissions de CO2, així com la repercussió social i econòmica de la seva producció.

Entre totes les candidatures presentades, el jurat, format per membres del BBVA, El Celler de Can Roca i un representant d’una consultora especialista externa independent, seleccionarà un total de sis guanyadors. El premi consisteix a incloure els productes de temporada dels guardonats en una de les cistelles que mensualment El Celler de Can Roca elabora per als subscriptors del projecte ‘Gastronomia sostenible’.

A BBVA entenem que la principal preocupació de les pimes és garantir la seva supervivència, i la sostenibilitat pot jugar un paper molt important en la recuperació del seu negoci. Per aquest motiu, hem avançat en la nostra col·laboració amb El Celler de Can Roca llançant aquests premis, amb l’objectiu de recolzar els productors locals que estan apostant per la sostenibilitat i que puguin servir d’inspiració a altres pimes en la sortida de la crisi”, explica Alberto Cano, director de Pimes de BBVA a Espanya, sobre aquests guardons.

Per la seva part, Joan Roca, ha afirmat que “la sostenibilitat, tant econòmica com mediambiental, és la clau de cap a on s’ha de dirigir la recuperació, són dos pilars fonamentals que tots hem de tenir molt presents”. Pel propietari d’El Celler de Can Roca, “aquests premis tenen relació amb la idea de donar visibilitat als productors que estan fent les coses bé”.

El període d’inscripció per optar a l’obtenció d’aquests premis BBVA estarà obert des del 7 d’octubre fins al 7 de novembre. La decisió del jurat dels reconeixements es donarà a conèixer el 2 de desembre. Els interessats poden inscriure’s a la web www.bbva.com/es/premios-productor-sostenible.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari