Quina puigdemontista acèrrima és alumna del Ministeri de Defensa espanyol?

Míriam Nogueras i Laura Borràs, en un acte de JxCat
Míriam Nogueras i Laura Borràs, en un acte de JxCat

Míriam Nogueras és alumna del curs que anualment fa el Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional (Ceseden), depenent del Ministeri de Defensa. Aquesta seguidora de les tesis de Carles Puigdemont va acceptar la invitació de la ministra Margarita Robles i ara comparteix bancada amb altres diputats i senadors, professors universitaris i alts càrrecs de l'administració. En total, 40 persones.

No està sola, però. L'acompanya la senadora Maria Teresa Rivero, amb qui comparteix militància a Junts per Catalunya.

Aquest curs del Ceseden està format per classes teòriques i per visites a bases militars. Cal recordar que l'any passat va ser polèmic, ja que es va veure com el diputat de VOX Javier Ortega Smith disparava a una diana.

No és la primera vegada que un independentista forma part d'un d'aquests cursos. Malgrat que normalment les places del Congrés i del Senat les copen diputats de PSOE i PP, també es convida els representants d'altres formacions. Hi han participat, per exemple, representants del PNB i era habitual que ho fessin diputats o senadors de Convergència i Unió.

Marta Pascal, ara líder del Partit Nacionalista Català i exdirigent del PDECat, en va ser alumna fa un parell de cursos, per exemple.És habitual que els diputats o senadors que formen part de la comissió parlamentària de Defensa en siguin alumnes.

El ministeri dirigit per Robles és l'encarregat de formalitzar la invitació al Congrés dels Diputats i al Senat, i són aquests els que decideixen els noms dels alumnes. El Director del Ceseden és el general Francisco de Paula Bisbal, qui ha vist com Nogueras i Rivero van a les classes amb la clàssica indumentària independentista, la qual cosa ha provocat cert malestar entre els seus companys de curs, que creuen que no és el lloc idoni per a fer cap reivindicació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides