Vicent Sanchis relega ‘Federal’ al Canal 33

Federalistes d’Esquerres va queixar-se que TV3 tenia aparcat el documental d’Albert Solé des de feia dos anys i mig
Cartel promocional del documental 'Federal'
Cartel promocional del documental 'Federal'

La televisió pública de la Generalitat acabarà emetent el documental Federal, dirigit per Albert Solé i produït per Federalistes d’Esquerres, però no ho farà en el seu canal principal sinó al Canal 33. Serà el proper dissabte 17 d’octubre a les 22:30 hores. El president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella, va explicar, en una roda de premsa celebrada el passat 15 de setembre, que havia fet arribar el documental a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) el març de 2018 i que no havia rebut cap resposta sobre la seva possible emissió. Per aquesta raó, Federalistes d’Esquerres va presentar una queixa al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè aquest organisme dictés una resolució “fent obligatòria l’emissió del documental  Federal per part de TV3, en condicions comparables a l’emissió d’altres documentals de contingut social i polític”. El CAC encara no s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió.

El passat mes de gener, en no rebre resposta de la CCMA durant mesos, Federalistes d’Esquerres va reiterar la sol·licitud de l’emissió del documental a la seva presidenta en funcions, Núria Llorach. Llorach va respondre el 23 de gener que havia fet arribar la petició “a la direcció de la televisió perquè la valorin i la tramitin amb les persones que porten documentals a la casa. Ja es posaran en contacte amb vosaltres”. Nou mesos després ningú no s’havia posat en contacte amb ells. Finalment, el president de l’associació ha rebut una comunicació de la CCMA en què se l’informa del passi del documental pel Canal 33. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha considerat que aquest és el seu millor encaix als diferents canals de TVC.

Molts federalistes han compartit el missatge del diputat socialista Raúl Moreno a Twitter en què es queixa que no s’emeti Federal en el marc de programes de documentals i reportatges de TV3 com Sense Ficció o 30 minuts.  “Si en lloc de parlar de federalisme ho fes d’independentisme, otro gallo cantaría”, ha escrit Moreno. Tots els reportatges i documentals relacionats amb la situació política catalana realitzats o encarregats per la televisió pública de la Generalitat s’han passat per TV3. És el cas de Mossos, llums i ombres, Un procés dins el procés, 1-O, cas obert, Vides truncades, històries d’impunitat, 1-O i Altasu, ferides obertes, inclosos al programa Sense ficció, o Arenys, on tot comença, Objectiu 0,7%, Sentenciats, Entre togues. 52 dies al Suprem i Marcats per l’1 d’octubre, al 30 minuts.

Federal és una producció de Minimal Films, dirigida per Albert Solé i analitza la història, el present i el futur de la proposta federalista per organitzar les societats. Hi intervenen pensadors i líders polítics com Owen Jones, Daniel Cohn-Bendit, Romano Prodi, Emma Bonino, Victòria Camps, Josep Lluís Carod Rovira, José Manuel García-Margallo, Javier Solana, Paolo Vacca, Daniel Innenarity o Juan Carlos Monedero. Ha estat projectat a sales de Catalunya, Andalusia, el País Basc, Madrid, Galícia i València i, en dues ocasions, a la seu del Parlament europeu a Brussel·les. Al Canal 33 hi passen els programes del Sense ficció en una reemissió posterior al passi per TV3. A Federalistes d’Esquerres esperen ara a veure quina mena de promoció fa la CCMA de Federal i si és comparable a la que s’ha fet amb altres documentals de caire polític.

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari