Amb quin alcalde se les té Ramón Cotarelo?

Ramon Cotarelo
Ramon Cotarelo

Amb el del seu poble. El catedràtic madrileny de Ciència Política Ramón Cotarelo, una de les principals figures que han donat suport al procés des de fora de Catalunya -abans de traslladar-s'hi a viure-, ha tornat a escriure al seu blog, Palinuro, que havia abandonat el juny del 2019, des d'on segueix carregant contra Esquerra Republicana.

Partidari acèrrim de Carles Puigdemont, el politòleg es va instal·lar al mateix poble on solia viure l'expresident català, Sant Julià de Ramis, l'alcalde del qual, Marc Puigtió (ERC), ha adreçat recentment via Twitter comentaris irònics i crítics a Cotarelo i al mateix Puigdemont.

Puigtió feia befa esgrimint la "confrontació intel·ligent" promoguda per Puigdemont i, citant un tuit amb què Cotarelo assenyalava l'alcalde de Sant Julià de Ramis, agraïa al politòleg la menció, abans d'afegit que "només volia que tu i els teus amics veiem què fareu el pròxim 1-O a l'Ajuntament de Calonge", on fa dies que sona la possibilitat que un pacte polític per una moció de censura contra l'alcalde d'ERC sumi els suports de Junts per Catalunya, el PSC i el PP.

Cotarelo l'acusava de fer valer el seu càrrec "per ficar-se amb els ciutadans que no pensen com ell (si és que pensa)" i el tractava de "perill per a la democràcia". A més, li ha dedicat un article del seu blog a Puigtió, a qui anomena "el batlle tafaner", on li retreu que "es creu amb dret a fiscalitzar les opinions dels veïns i a barallar-se amb ells per raons ideològiques a les xarxes". "Una situació ridícula que només s'explica pel nivell mental del paio i que recorda les aventures del mossèn don Camillo i el batlle comunista Peppone a les novelles de Giovanni Guareschi", afegeix càusticament.

"Hi ha un dret dels ciutadans a dir i escriure en llibertat sense haver de suportar que les autoritats es fiquin amb ells per les seves opinions polítiques. Penseu prohibir-ho?", hi conclou Cotarelo.

El govern municipal de Sant Julià de Ramis, per cert, organitza aquest 1 d'octubre una "consulta popular" per batejar la plaça del carrer Juli Garreta. L'objecte de la votació, segons explica l'Ajuntament, és "recordar i homenatjar la gran fita que es va aconseguir l'1-O" i "promoure l'exercici democràtic entre els veïns i veïnes".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides