El Parlament celebrarà un ple de comiat a Torra

El PSC diu que serà un acte de "degradació institucional" i es nega a participar-hi
Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

La junta de portaveus del Parlament de Catalunya ha aprovat que la cambra catalana celebri aquest dimecres a la tarda un ple de comiat del darrer president de la Generalitat, Quim Torra, que deixa el càrrec inhabilitat pel Tribunal Suprem com a culpable d'un delicte de desobediència.

Està previst que Torra hi assisteixi com a convidat, però la convocatòria està condicionada al fet que la destitució de qui fins ara era el president es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Fonts parlamentàries citades per Europa Press expliquen que el ple es podria ajornar, si els diaris oficials no publiquessin abans d'aquest dimecres a la tarda la destitució de Torra, fins que ho facin.

La convocatòria d'aquest ple, que esgrimeix la "significació institucional" de Torra per convidar-lo, ha comptat amb l'oposició de PSC i Cs, que argumenten que el reglament de la cambra permet convidar personalitats sense càrrec públic perquè hi compareguin entitats.

Els socialistes, a més, han anunciat per boca del seu primer secretari, Miquel Iceta, que no participaran en el ple, ja que consideren que serà un acte de "manipulació i instrumentalització" i de "degradació institucional" amb finalitats "partidistes".

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari