Torra reclama una llei d’amnistia al govern d’Espanya

L'expresident català diu que cal incloure l'autodeterminació per escrit en l'ordre del dia de la taula de diàleg
Quim Torra, acompanyat pel vicepresident Pere Aragonès i la conseller
Quim Torra, acompanyat pel vicepresident Pere Aragonès i la consellera Meritxell Budó

Quim Torra ha demanat aquest dimarts al matí, quan ha visitat els dirigents del procés condemnats per sedició i empresonats, que els partits que formen el govern d'Espanya "atenguin el clam d'aquest país per l'amnistia dels presos polítics i exiliats", que és l'única sortida, segons ell, d'"aquest cul de sac".

L'expresident català, la inhabilitació del qual es va ratificar aquest dilluns, també ha adreçat una crida "a tots els partits catalans, no només als independentistes", en el mateix sentit.

Torra, que ha xifrat en 2.850 els "represaliats" per l'Estat espanyol en el marc del procés, ha tornat a afirmar que la "taula de negociació" entre el govern espanyol i el de la Generalitat serveix per abordar "el conflicte de Catalunya" i que, per això, troba que s'hi ha de parlar d'un projecte d'amnistia i que a l'ordre del dia ha de constar "per escrit" que s'abordarà el "dret d'autodeterminació".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides