Calvo demana eleccions a Catalunya després de la inhabilitació de Torra

La vicepresidenta espanyola creu que toca "que els catalans parlin tan aviat com sigui possible"
Quim Torra, saludant a Carmen Calvo

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, s'ha mostrat partidària aquest dilluns de la convocatòria d'unes eleccions a Catalunya, fet que "seria molt útil per afrontar a l'inici d'aquesta legislatura una relació de retrobada i cooperació amb Catalunya tan fructífera com fos possible". Segons Calvo, "seria convenient que respectant els elements de legalitat", aquests comicis se celebrin "pel bé de la societat catalana i perquè tenim molta feina a fer per resoldre problemes". "Amb aquesta situació convindria que Catalunya entrés en un altre espai on els catalans parlin tan aviat com sigui possible", ha dit.

En declaracions a les portes del Congrés abans de mantenir contactes pels pressupostos amb Podem, Calvo ha afirmat que no té "cap comentari" a fer sobre la sentència d'inhabilitació del president Quim Torra perquè "no toca fer-lo al poder executiu". En canvi sí que ha demanat aquests comicis perquè Catalunya pugui tenir capacitat de treball amb el govern d'Espanya "tan aviat com sigui possible". Abans, el ministre d'Universitats, el català Manuel Castells, ha qualificat d'"exagerada" la inhabilitació.

D'altra banda, Calvo ha afirmat que la taula de diàleg continua independentment de la inhabilitació. "Hem de transitar de la manera més legal i cooperadora possible", ha afirmat, i "creiem fermament que allà és on han de ser les sortides i les solucions que Catalunya i Espanya esperen". Ha evitat insistir en el fet que Torra no podrà ser a la taula de negociació. "En aquesta taula hi seuen dos partits polítics que decidiran quins són els seus representants" però "en qualsevol cas ja vam dir que els presidents de Catalunya i del govern d'Espanya ja no seurien a la següent reunió".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides