Una Diada marcada per la pandèmia

L'ANC preveu mobilitzar 48.000 persones en unes concentracions que Salut qualifica de no oportunes
Pere Aragonès, Quim Torra i Meritxell Budó

El conjunt de manifestacions de l'ANC d'aquest 11 de Setembre es mantenen per avui i consistiran en més d'un centenar de concentracions estàtiques arreu del país que pretenen mobilitzar 48.000 persones. A hores d'ara, però, la xifra d'inscrits està molt lluny del que esperava l'assemblea. Només s'han omplert 14 punts dels 109.

Malgrat tot, l'ANC assegura que les concentracions d'aquest divendres per la Diada són absolutament segures. Per poder accedir a un dels 100 punts caldrà inscriure's prèviament i s'haurà de portar el número assignat per entrar. Ja no queden places a ciutats com Barcelona, Girona, Tarragona, Reus, Mollerussa o Manresa.

Una idea, la de les concentracions de l'ANC, que no agrada gens a les autoritats sanitàries. De fet, aquest dijous el secretari de salut pública, Josep Maria Argimon, insistia en el missatge que no és oportú.

Per la seva banda, Òmnium ha anunciat que suspèn els tradicionals concerts per la Llibertat que es fan al Passeig Lluís Companys de Barcelona pel coronavirus. És el primer cop que passa en 20 anys. Així i tot, l'entitat farà un acte polític sense públic al mateix lloc per denunciar la repressió de l'Estat.

D'altra banda, amb les limitacions de la pandèmia, aquest matí s'ha celebrat la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova. Entre altres col·lectius, el Govern català hi ha estat representat pel president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides