Sindicats i professors acusen la Generalitat de negligència per no ajornar les oposicions a docent

Més de 17.000 persones de Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana es presenten a unes proves que s'han suspès a la resta d'Espanya
El conseller Josep Bargalló
El conseller Josep Bargalló

El col·lectiu de professors, sindicats i opositors estan en peu de guerra contra el departament d'Educació de la Generalitat. Tot i les reiterades reclamacions i les amenaces de vaga, no han aconseguit ajornar la data de les oposicions per a professor a Catalunya que es duran a terme, si tot segueix com està previst, el pròxim dissabte 5 de setembre. “Quan va arribar la covid totes les comunitats autònomes van decidir ajornar les oposicions docents al 2021, per evidents motius sanitaris i de seny. En canvi, a Catalunya el conseller Bargalló ha decidit fer-les el 5 de setembre, tot just quan començarà un any escolar complicadíssim”, assegura un professor afectat. 

A les oposicions hi estan cridats més de 17.000 candidats i candidates de Catalunya, Balears i la Comunitat Valenciana, a més de 800 funcionaris per les comissions de seguiment. Un nombrós grups d'ells ha expressat el seu malestar per les condicions sanitàries dolentes en què s'han d'enfrontar a l'examen i demanen un ajornament de les oposicions a juny del 2021, tal i com han decidit altres comunitats autònomes.

Els opositors es van apuntar a la convocatòria el passat mes de febrer, quan la crisi sociosanitària no havia esclatat encara, però el mes de juny totes les comunitats van posposar la data, excepte Catalunya que es va fer forta en la data de setembre del 2020, sense voler ajornar unes oposicions que els candidats han qualificat de "futurs focus de contagi, ja que estaran tancats grups de centenars de persones durant més de tres hores". Cal recordar que molts dels opositors són professors interins i que estaran fent classes als col·legis al mateix temps que es presenten per passar l'oposició, amb la qual cosa poden contagiar els seus alumnes.

Els sindicats consideren que l'oposició coincideix amb una entrada de curs molt complicada en què encara no estan ben establerts els protocols sanitaris, com explica aquest professor afectat: “imagineu si un candidat fos positiu o un familiar seu? O un funcionari d'una comissió composta per 5 persones? A més els exàmens es duran a terme a les mateixes aules on s'hi farà classe” una estona després.

Per les xarxes socials corre la indignació en veure com es manté la data de l'oposició. Tant és així que hi ha opositors que ja han expressat que aniran a fer la prova encara que puguin tenir símptomes, per què, com explica un d'ells a Twitter, "no poden tirar per la borda ni el seu futur ni els seus mesos d'estudi". Un altre assegura que si el dia de la prova té febre però no es troba malament farà el següent "un paracetamol a l'entrar per no marcar la febre i llestos".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides