Loteries de Catalunya retira un anunci de la Grossa de Cap d’Any

“Et preocupa la distància social? Prova l’ascens social” era el lema de la campanya publicitària que ha rebut crítiques de tota l’oposició
Anunci de sorteig de La Grossa de Cap d'Any que ha estat retirat aques
Anunci de sorteig de La Grossa de Cap d'Any que ha estat retirat aquest 16 d'agost

Loteries de Catalunya ha anunciat, aquest diumenge 16 d’agost, que retira l’anunci de la Grossa de Cap d’Any on utilitzava el reclam “Et preocupa la distància social? Prova l’ascens social”. Tot i que la campanya va aparèixer a Twitter el 27 de juliol va passar més o menys desapercebuda els primers dies fins que aquest cap de setmana ha rebut crítiques per part de tots els grups de l’oposició. Diputats del Ciutadans, PSC, Catalunya en Comú Podem i la CUP han exigit la retirada de la campanya i a primera hora de la tarda Loteries de Catalunya ha anunciat que ho feia.

“Creiem que aquest desafortunat missatge no fa justícia a la labor social de Loteries de Catalunya. Per aquest motiu, el retirem de tots els nostres canals de difusió i demanem excuses”, ha escrit La Grossa en la piulada que ha penjat a Twitter. Moltes de les crítiques que ha rebut aquesta campanya era la seva contradicció amb la pròpia definició de La Grossa al seu perfil de Twitter: “Compromesa amb els projectes socials a Catalunya, solidària i molt activa. Sóc generosa, positiva i m’apassiona ajudar a qui ho necessita”.

“Si la campana és seriosa és un despropòsit. I si pretén ser graciosa, no ho és”, ha escrit a twitter Jéssica Albiach, presidenta del grup dels comuns al Parlament. “Aquest cartel barreja a la perfecció la filosofia de gestió, la frivolitat i la insolidaritat d’aquest govern”, ha escrit José María Cano, de Ciutadans, una hora abans que es retirés la campanya. “Desafortunada campanya del Govern. Vincular l’ascens social a que et toqui la loteria exemplifica el seu pèssim sentit de progrés social, molt en la línia de les polítiques socials que aplica”, ha denunciat el diputat socialista Raúl Moreno. “Prometre l’ascens social a base de promoure el joc és immoral”, s’ha queixat Ramon Espadaler, d’Units per Avançar. Natàlia Sánchez, de la CUP, ha qualificat com un ‘insult’ el lema de la campanya.

Alguns diputats han demanat que no només es retiri la campanya sinó que s’expliqui quants diners ha costat i qui ha estat responsable de l’elecció i difusió del seu lema. Loteries de la Generalitat depèn de Pere Aragonès, conseller d’Economia i Hisenda i vicepresident del govern. Aragonès ha explicat, en anunciar la retirada de l'anunci, que la campanya no havia estat comunicada al govern i ha escrit a twitter "no ens podem permetre cap missatge que pugui frivolitzar sobre la crisi social que patim". 

(Visited 750 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari