Els centres educatius catalans faran proves PCR a tota una classe quan es detecti un positiu

Bargalló assenyala que les escoles i instituts tancaran “quan es detectin de forma simultània més de dos casos positius en grups de referència diferents”
La façana d'una escola a Catalunya

Els centres escolars catalans faran proves PCR a tots els alumnes d’una mateixa classe en el moment en què es detecti un cas positiu de coronavirus.  En aquest sentit, i tal com ha assenyalat aquest dijous el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en la presentació del document de la gestió de covid-19 als centres escolars, només hauran de confinar-se durant un període de dos setmanes els alumnes i professors que hagin tingut un contacte directe amb el grup del positiu registrat. En cas que es produeixin aquestes situacions, des de les escoles s’afavorirà que l’alumnat pugui seguir les classes en format telemàtic.

Bargalló ha assegurat que “el centre educatiu es tancaria, per exemple, quan es detectin de forma simultània més de dos casos positius en grups de referència diferents”. Tot i això, la decisió de tancar una determinada escola la prendran en darrera instància les autoritats sanitàries.

D’altra banda, una de les mesures més destacades de cara al proper curs escolar és la figura de l’infermer del CAP de referència de l’escola, que mantindrà contacte directe amb el centre i l’assessorarà.

Quant a les mascaretes, aquestes s’hauran d’utilitzar en espais comuns, com entrades o passadissos, però no dins la classe, tret que la situació epidemiològica ho indiqui.

Els directors de les escoles rebran una formació de l’Agència de Salut Pública abans que comenci el curs per tal que puguin gestionar i coordinar els protocols, i es posarà en marxa un sistema coordinat entre Educació i Salut per saber com està diàriament cada centre a nivell epidemiològic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides