Aragonès vol que la Generalitat sigui part acusadora en el judici del cas 3%

"Aquests diners no han d'estar en les butxaques de qui no toca, sinó que han d'estar en hospitals, escoles, atenció a les persones i en seguretat", assegura
El vicepresident del govern, Pere Aragonès, i el president de la Gene
El vicepresident del govern, Pere Aragonès, i el president de la Generalitat,Quim Torra, al Parlament

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, vol que la Generalitat es personi com a part acusadora en el judici del cas 3%, del qual el jutge José de la Mata n’acaba de presentar l’aute amb les seves conclusions abans d’obrir el judici oral. En aquest aute, el magistrat proposa que es jutgi a 31 persones físiques i 16 jurídiques, entre les quals hi ha CDC i el PDECat, partit amb el qual el partit d’Aragonès, ERC, comparteix el govern de la Generalitat. El vicepresident ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, també d’ERC, que aquest dissabte ha anunciat que l’ajuntament que presideix es personarà com a part acusadora en aquest judici.

"Aquests diners no han d'estar en les butxaques de qui no toca, sinó que han d'estar en hospitals, escoles, atenció a les persones i en seguretat, que és on han d'estar", ha exigit Aragonès, que considera que la seva responsabilitat com a cap de les finances de la Generalitat “és plantejar la necessitat de ser presents en aquest procediment judicial per recuperar fins a l'últim euro si finalment es demostra que hi ha hagut aquesta trama de corrupció". Els diners, segons el jutge De la Mata, van anar a parar al departament de finances de CDC i el seu partit hereu, el PDECat.

Aragonès no ha explicat si ha arribat a un acord sobre aquesta decisió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, de JxCat, opció basada en el PDECat, però ha dit que està convençut que “davant de la defensa dels recursos públics i la institució trobarem la forma de tenir aquest acord per personar-nos”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides