El ‘sanedrí’ de Puigdemont a JxCat

L'expresident situa Jordi Sànchez, Jordi Turull, Elsa Artadi, Anna Erra i Josep Rius al nucli dur de Junts
Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

Jordi Sànchez és el candidat que proposa Carles Puigdemont per ocupar el càrrec de secretari general de Junts per Catalunya, el nou partit polític que pretén presidir l'expresident de la Generalitat. Després d'una setmana de negociacions, aquesta nit s'ha tancat la candidatura.

Es completa amb quatre vicepresidències, que ocuparan polítics provinents del PDECat i tots ells de la màxima confiança de Puigdemont: l'exconseller Jordi Turull, empresonat a Lledoners per l'1-O; la diputada de JxCat i regidora de Barcelona Elsa Artadi, que es postula com a portaveu del partit; l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i qui va ser cap de gabinet de Puigdemont, Josep Rius.

Completen el 'sanedrí' l'exalcalde de Sallent, David Saldoni, que optaria a la secretaria d'organització, i la diputada de JxCat Teresa Pallarès, com a responsable de finances.

Pel camí han caigut personatges destacats com el conseller d'Interior, Miquel Buch, que s'havia postulat per ocupar un càrrec rellevant dins de la nova formació. Tot i la seva rellevància dins de partit, tampoc forma part de nucli dirigent l'exconseller Josep Rull, també empresonat a Lledoners.

El congrés fundacional de JxCat es va posar en marxa dissabte passat, 25 de juliol, i la nova direcció serà escollida pels militants després d'un període de campanya electoral que acabarà el 9 d'agost.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides