Suspenen el tercer grau a Jordi Turull i Josep Rull i mantenen el de Carme Forcadell i Dolors Bassa

Les decisions contraposades han estat preses per jutges diferents
Rull i Turull

La justícia ha suspès el tercer grau de Jordi Turull i Josep Rull, però no el de Carme Forcadell i Dolors Bassa. Cada decisió depèn d'un jutge diferent. La magistrada de vigilància penitenciària 5 de Barcelona ha fet cas de la petició de la Fiscalia i ha suspès el règim de semillibertat de Rull i Turull, com va fer fa dos dies amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

D'aquesta manera, ja són set els polítics presos als quals s'ha suspès el tercer grau, tots els que estan tancats a Lledoners i depenen del jutjat número 5. En canvi, les dues dones, Forcadell i Bassa, que depenen del jutjat número 1, encara mantenen el tercer grau, ja que el magistrat considera que no es pot suspendre aquesta classificació en un recurs d'alçada contra la resolució administrativa, sinó posteriorment en un recurs d'apel·lació davant del tribunal sentenciador, en aquest cas el Suprem.

En els casos de Rull i Turull, la Fiscalia sosté que la gravetat de la pena no hauria de permetre accedir de manera tan ràpida al tercer grau, que alhora és incompatible amb els objectius de la reinserció i reeducació de la condemna imposada pel Tribunal Suprem. Així mateix, remarca que els presos no han canviat l'actitud respecte als delictes pels quals van ser condemnats.
 

Així, els presos tornen a la situació del segon grau, però sense 100.2. Per tant, no podran sortir del centre fins que les juntes de tractament no es reuneixin per avaluar de nou la seva situació i decideixin què els convé per al seu programa de tractament individualitzat. Mentre això no passi, els presos tindran un segon grau "estricte", sense sortides habituals de la presó. Paral·lelament hi ha els permisos, però només hi poden accedir Sànchez, Cuixart i Forn perquè han complert una quarta part de la condemna, i també han de ser acordats en junta de tractament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides