Com ha relliscat ara Aleix Sarri volent assenyalar Espanya?

Aleix Sarri, durant un debat electoral
Aleix Sarri, durant un debat electoral

Aleix Sarri, l’exassessor de l’eurodiputat convergent Ramon Tremosa i excoordinador de polítiques internacionals de Quim Torra, ha difós a Twitter aquesta setmana que Espanya “surt sempre a la banda alta del risc” en un informe del Centre for Media Pluralism and Media Freedom (CMPF) de l’European University Institute (EUI), cofinançat per la Unió Europea.

Sarri, que també va ser el cap de campanya de JxCat a les darreres eleccions al Parlament Europeu i ara és assessor d'aquesta formació a l'Eurocambra, ha il·lustrat el missatge amb un dels mapes de l’informe, que reflecteix el nivell de risc existent en els països europeus pel que fa a protecció del dret a la informació. En aquest mapa, només Espanya i Turquia -comparació recurrent de l’independentisme- apareixen en vermell: el color del màxim nivell de risc.

L’excàrrec de confiança de Tremosa i Torra, que ha difós nombroses boles durant els anys del procés al servei de la causa independentista, ha quedat en evidència quan una usuària de Twitter, @anna_socjo, ha mostrat, adjuntant altres imatges de l’informe, que Espanya només forma part de la “banda alt del risc” en aquest mapa, però no en els que reflecteixen altres àrees d’anàlisi de l’informe, on apareix en groc -sobretot- o en verd.

Per postres, en l’anàlisi específic dedicat a Espanya, elaborat per professors de la Universitat Ramon Llull, en referència a les amenaces contra la pluralitat dels mitjans, no només es critica que s’ha implementat de manera feble i inefectiva la legislació per assegurar el pluralisme mediàtic, i es carrega contra l’anomenada Llei mordassa pel seu impacte en la llibertat d’expressió. Per últim, s'hi afirma que “Espanya s’enfronta a un increment alarmant d’amenaces als periodistes. La inestabilitat política, la polarització creixent, i també l’empenta catalana per la independència ajuda a comprendre la situació preocupant” en aquest sentit.

L’informe, d'altra banda, recomana un major reconeixement de les minories i més ús per part dels mitjans públics de les diverses llengües que es parlen a Espanya. Pel que fa al tuit de Sarri, el conseller Jordi Puigneró s'ha fet ressò del mateix mapa i l'ha comentat en castellà a Twitter.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides