El Sindicat de Llogaters lamenta que JxCat retalli la nova Llei catalana del lloguer

Les esmenes dels postconvergents permetrien seguir pujant els preus fins a un 30% en plena crisi pandèmica, fet que “deixaria en paper mullat” la normativa acordada
Manifestació del Sindicat de Llogateres i Llogaters
Manifestació del Sindicat de Llogateres i Llogaters

El Sindicat de Llogaters i Llogateres ha lamentat que el grup parlamentari de JxCat hagi esmenat part del contingut de la nova Llei catalana del lloguer, després que la setmana passada les formacions polítiques que hi donen suport (JxCat, ERC, CUP i Catalunya en Comú-Podem), el govern català, i la societat civil (més de 4.000 entitats socials han firmat un manifest de suport) pactessin respectar “de forma íntegra” el contingut de la normativa, que busca contenir i reduir el preu dels lloguers dels habitatges a les seixanta ciutats amb més problemes d’accés a la llar a Catalunya. 

En aquest sentit, el sindicat ha enviat una carta al president Quim Torra sol·licitant-li una “reunió d’urgència” i recordant-li que les esmenes del seu grup polític “deixarien en paper mullat” la regulació, ja que permetrien “seguir pujant els preus fins a un 30% en plena crisi pandèmica”. Al mateix temps, adverteixen als postconvergents que els canvis que volen introduir implicarien “abandonar” el pacte social i polític acordat fa uns dies, fet que “seria un error que el país no es pot permetre”.

Així mateix, el Sindicat de Llogaters i Llogateres assegura que la normativa és una regulació de mínims que “donaria alè als milers de famílies escanyades pel preu dels lloguers”, tot i que destaca que es tracta d’una contenció de preus que està "molt lluny” del que marquen els mandats de les Nacions Unides.

D’altra banda, aquesta iniciativa legislativa – anomenada Proposició de Llei de Contenció i Moderació del Preu del Lloguer– busca combatre el creixement de les rentes repecte els salaris -trenta vagades més els darrers cinc anys- així com l'agreujament econòmic patit per les famílies vulnerables arran de la pandèmia. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides