Els veïns denuncien la manca de seguretat sanitària als voltants de la sala de venipunció Baluard

Els drogoaddictes es punxen i reuneixen sense mantenir cap mínima norma de seguretat pel que fa a la Covid-19
Un kit de venipunció
Un kit de venipunció

Els voltants de la sala de venipunció Baluard són un punt calent conflictiu, en aquests moments, a Barcelona. Els veïns clamen contra l'Ajuntament i demanen el seu tancament, els treballadors estan desbordats i ja han denunciat que no poden atendre l'allau de drogoaddictes que hi van per usar les seves dependències, i els narcos aprofiten aquesta allau per fer negoci. A tots aquests problemes, s'hi suma la situació de la crisi sociosanitària de la covid-19 amb l'augment de contagis a Barcelona.

La presència de molts drogoaddictes en recerca d'una dosi i un lloc on punxar-se, sense mascaretes i sense mantenir distàncies socials ha posat en alerta els veïns que denuncien que es poden convertir, amb facilitat, en vectors de contagi. És habitual veure'ls tirats per terra, en rotllanes sense cap precaució o fent les seves necessitats al carrer. Maite, una de les veïnes del carrer Om, afirma que "la sala de venipunció va tenir un drogoaddicte positiu de la covid que no ha volgut ingressar a l'hospital i ha marxat. Ara ronda pel barri i els veïns estem desesperats". Aquesta veïna alerta que ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos d'Esquadra atenen ja les peticions de seguretat del barri: "he cridat als Urbans i als mossos diverses vegades, però o no venen o ens diuen que no poden fer res, i mentre, traficants i drogoaddictes continuen al barri".

La sala de venipunció Baluard argumenta que a causa de la pandèmia han canviat les normes, segons ens explica una font anònima. "Només se'ls deixa passar d'un en un per poder fer el servei de venopunció i, per tant, la resta de malalts estan esperant al carrer. Però hi ha gent molt deteriorada que no pot guardar una cua, i reclamen el kit, és a dir, la xeringa, la tovalloleta, desinfectant i un petit recipient i es punxen a qualsevol lloc. Nosaltres no podem absorbir més demanda, estem al límit". Aquesta sala de venipunció municipal és la de major volum de la ciutat. Durant el 2019 va atendre una mitjana de 800 persones al mes.

Els delictes relacionats amb el tràfic i el consum de drogues s'han disparat, després del confinament, als carrers de Barcelona i sobretot al barri del Raval. Des de la tinença d'alcaldia de Prevenció i Seguretat es parla d'un augment del 36,2%. Una afectada d'aquesta situació és Maite, veïna del Raval que ens explica en primera persona les agressions habituals al barri: "venen droga per tot arreu i això ha provocat un efecte crida. Ens arriben drogoaddictes de tota Barcelona a comprar-ne, la qual oosa provoca baralles constants entre narcos per controlar els espais, entre ionquis per buscar un lloc i a patir, com sempre, els veïns. A mi m'ha intentat agredir un camell què pensava que estava gravant un vídeo. Les agressions, baralles i robatoris són constants. Els veïns n'estem farts".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides