El turisme francès fuig de Catalunya

La recomanació del primer ministre Jean Castex d'evitar el territori català com a destinació agreuja la crisi
Platja catalana

El sector del turisme constata una sagnia d'anul·lacions i avenços en la tornada a casa pel temor generat pels rebrots de coronavirus a Catalunya. Les paraules del primer ministre Jean Castex convidant a evitar Catalunya com a destí turístic han agreujat un sector molt castigat per la pandèmia del coronavirus i els seus rebrots.

La crisi la va obrir el propi Castex el cap de setmana, quan va comunicar que França estava valorant tancar la frontera amb Espanya davant els rebrots del Segrià i Barcelona. A partir d'aquí, van començar les anul·lacions de reserves i fins i tot turistes que ja havien arribat van decidir avançar la seva sortida davant el temor a una nova onada de contagis. Especialment a la Costa Brava, on el turisme francès suposa més del 30% del total.

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, admetia ahir que la recomanació de les autoritats franceses als seus conciutadans de no viatjar a Catalunya pels nous brots de covid-19 és "un cop molt fort" per al sector turístic del país. En declaracions a TV3 Chacón ha recordat que el francès és el primer mercat emissor a Catalunya, i que l'any passat 4 milions de ciutadans del país gal van visitar el Principat. La xifra es tradueix en "més de 2.000 milions d'euros, més que tot el turisme català intern". Per això ha reclamat estendre els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a les empreses del sector i ajuts directes per a un sector que "pateix i patirà molt".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides