Mascareta obligatòria a Catalunya des dels 6 anys o multa de 100 euros

La normativa s'ha d'aplicar encara que hi hagi distància de seguretat i es manté l'exempció de quan es fa esport
Les mascaretes seran obligatòries

Catalunya es convertirà demà en l'única comunitat que obliga a l'ús de la màscara en espais exteriors, encara que hi hagi distància de seguretat. La mesura ha estat anunciada avui després de la reunió del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i entrarà en vigor demà dijous, segons ha avançat el president català, Quim Torra, aquest dimecres al Parlament.

Així, la mascareta serà obligatòria en tot moment per a majors de sis anys encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat. Tant a l'aire lliure com en els espais públics siguin oberts o tancats, la mascareta serà sempre obligatòria. Amb tot, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que es mantenen exempcions, com ara quan es practica esport. La consigna general és que tothom surti de casa amb la mascareta i que només se la tregui "quan l'activitat no ho faci compatible".

La sanció per no portar mascareta quan és obligatori és de 100 euros i s'aplicaran d'acord amb la llei de seguretat pública. Tot i això, Vergés ha insistit que la voluntat no és sancionar, sinó que la gent consolidi un canvi d'hàbits i entengui que les mesures de distància, mans i mascaretes són imprescindibles i que això val tant per a la comarca del Segrià -amb un increment de contagis- com a la resta del territori.

Descartat de moment el confinament domiciliari

D'altra banda, en la mateixa reunió el Govern ha descartat de moment el confinament domiciliari del Segrià, una possibilitat que es contempla després que dissabte es decretés el control perimetral de la comarca. La consellera Vergés ha indicat que la decisió es basa en l'anàlisi de les dades.

L'associació de comerciants de l'Eix de Lleida ha enviat avui una carta a la consellera de Salut en la qual critica durament el confinament imposat al Segrià, assegurant que és innecessari, demanant que "aïllin els malalts i que deixin treballar els altres".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides