Ajuntaments catalans reclamen recaptar els diners de les multes posades durant l’estat d’alarma

Un decret de la Generalitat preveu que, tot i haver posat les sancions les policies locals, sigui el govern català qui en faci el cobrament
Policia local de Santa Coloma de Gramanet

Diferents ajuntaments catalans han reclamat al govern català poder recaptar la quantitat econòmica de les multes posades per les policies locals durant l’estat d’alarma, ja que un decret llei de la Generalitat del passat 2 de juny preveia que la capacitat sancionadora dels incompliments de l’estat d’alarma corresponia al Departament d’Interior, independentment del cos policial que posés la sanció. 

Segons informa aquest dimecres La Vanguardia, el departament dirigit per Miquel Buch justificava aquesta qüestió adduint la necessitat “extraordinària i urgent d’atribuir a un únic òrgan les competències sancionadores derivades d’infraccions de la normativa reguladora de l’estat d’alarma” perquè les sancions poguessin “desenvolupar les seves funcions de prevenció general i especial i, per tant, es convertís en un instrument efectiu de salvaguarda de la salut pública en la crisi actual”.

A més, des de la conselleria al·leguen que “habitualment” ja gestionen altres sanciones en matèria de seguretat ciutadana i protecció civil, i remarquen que les multes col·locades per les policies locals durant l’estat d’alarma no estan regulades per les normes municipals.

Fins ara, ajuntaments com el de Calella, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Gavà o Sant Andreu de la Barca s’han mostrat molestos per l’actuació de l’executiu català en aquesta matèria i li sol·liciten que la recaptació econòmica derivada de les multes vagi directament a les arques municipals per les despeses que ha suposat la pandèmia. Les entitats municipalistes de l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis s’han sumat a la protesta i han traslladat també el seu malestar a Interior.

Fins i tot, agents de policies locals de localitats del Marseme apunten a la possibilitat de deixar de formar part d’operatius conjunts si el “seu esforç durant el coronavirus no reverteix al nostre poble”. El departament d’Interior té obertes vies de diàleg amb les entitats locals, tot i que a hores d’ara no ha pres cap decisió.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides