El Govern ordena confinar el Segrià després dels rebrots per coronavirus

Torra anuncia que el confinament perimetral es farà efectiu al migdia després de duplicar-se els casos
Hospital de campanya a l'Arnau de Vilanova

El Govern ha decidit confinar perimetralment la comarca del Segrià pels últims brots de coronavirus. La mesura entra en vigor aquest mateix dissabte a les 12 hores. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una compareixença des de Palau aquest matí, després d'una reunió d'urgència de seguiment del Procicat. La trobada l'ha encapçalat el mateix Torra, i ha comptat amb la participació del vicepresident Pere Aragonès; la consellera de Salut, Alba Vergés, que fins ahir negava un confinament que el ministeri de Sanitat avançava; la consellera de Presidència, Meritxell Budó; i el conseller d'Interior, Miquel Buch.

Durant la compareixença, Torra ha dit que ha donat instruccions als Mossos d'Esquadra i les policies locals perquè multin, si cal, "els que no respectin les normes que ens protegeixen a tots". "El Govern té com a prioritat la vida i la salut de les persones, i prendrà totes les decisions i mesures necessàries", ha assegurat el president, que ha reconegut que "és una decisió difícil" però ha volgut enviar un missatge de serenitat i suport als veïns, així com el seu compromís amb la seva terra i l'economia: "Us demanem que vetlleu pels més vulnerables".

Per la seva banda, el conseller d'Interior  ha explicat que fins a les 16 hores d'aquest dissabte es permetrà la sortida de persones que no resideixen en un municipi del Segrià, i l'entrada de les persones residents. Però a partir de llavors quedarà prohibida la circulació, excepte per a treballadors que s'hagin de desplaçar. A més, ha detallat que hi haurà 25 dispositius dels Mossos d'Esquadra per controlar els accessos a la comarca, amb més de 200 agents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides