Nissan presenta l’ERO per acomiadar 2.525 treballadors

La multinacional japonesa té un mes per pactar la sortida dels treballadors de la companyia
Protestes pel tancament de Nissan

Nissan ha registrat aquest dimarts un ERO que suposarà que 2.525 treballadors perdin el seu lloc de treball així com el tancament de les tres plantes que té el gegant nipó a Catalunya, les quals estan ubicades a la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac, respectivament.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha lamentat a través de Twitter la notícia i ha assegurat que lluitaran pels drets dels empleats que perdran el seu lloc de treball: “Nissan ha registrat un ERO que afecta a milers de persones treballadores. Vetllarem pels seus drets. Els qui van promoure la reforma laboral, els que li van donar suport i els que no l'han derogat, avui són l'exponent d'un fracàs polític en defensa dels drets laborals”.

El nombre de treballadors acomiadats és menor del previst inicialment, ja que Nissan manté el lloc de treball als 110 empleats del centre de recanvis de El Prat (Barcelona). Per ara, a més, no s’inclou a l’ERO els 400 treballadors del centre tècnic i de compres.

La multinacional japonesa té ara un termini legal de 30 dies per negociar amb els sindicats les condicions de sortida dels treballadors.  Justament aquest dimarts va començar la fase de negociació entre l’empresa i els treballadors. Tanmateix, els representants dels treballadors assenyalen que la multinacional japonesa no ha entregat encara tota la documentació requerida, fet que explica que es neguessin a firmar l’acte de constitució de l’inici del període de consultes. En canvi, des de la companyia asseguren haver entregat tots els documents necessaris i defensen que el termini mensual de negociacions ja ha començat.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.