Quins dos exconsellers de Pujol aposten per Puigdemont?

L'exconseller i exeurodiputat convergent Joan Vallvé
L'exconseller i exeurodiputat convergent Joan Vallvé

Carles Puigdemont s'ha proposat fer desaparèixer el PDECat. Des de la Crida, presidida per Jordi Sànchez formalment, i amb el suport de Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Puig, maniobra perquè el PDeCAT, hereu de CDC, quedi absorbit dins d'un nou partit, Junts per Catalunya, que en les darreres convocatòries electorals des de desembre de 2017 ha estat una coalició entre Convergència Democràtica i el mateix PDECat.

Davant de la negativa de la direcció del PDECat, liderada per David Bonvehí, un nombrós grup de càrrecs polítics de la Generalitat van fer públic un manifest en el qual es reclama que JxCat passi a ser el nou referent. Tot això el mateix dia que naixia el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) amb Marta Pascal al capdavant i destacats referents de CDC en els anys passats, com Carles Campuzano i Jordi Xuclà, entre d'altres.

El més sorprenent és que el manifest, on es troben tot de diputats i alts càrrecs designats pel mateix Puigdemont com Josep Costa, Elsa Artadi i Míriam Nogueras, també el signen dos exconsellers de Jordi Pujol: Xavier Bigatà i Joan Vallvé.

A més, també s'hi pot trobar el germà de l'expresident Puigdemont, Enric Puigdemont, així com un llarg llistat d'antics càrrecs de Convergència que aposten per JxCat per davant del PDeCat. Ramon Goicoechea, Jaume Ciurana, Salvador Esteve, Brauli Duart, Juli Gendrau, Enric Ticó, Albert Batalla, Ramon Companys, Isidre Gavín, Pau Villòria, Joan Carles Garcia Cañizares i Lourdes Ciuró, es troben entre els més de 2.000 signants del manifest.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides