La Generalitat demana presó per a set independentistes

Els advocats del govern sol·liciten dos anys i la Fiscalia, tres, per als acusats de desordres públics i atemptat contra l'autoritat per la protesta contra la investidura fallida de Puigdemont
La protesta independentista, desbordant els Mossos al Parc de la Ciuta
La protesta independentista, desbordant els Mossos al Parc de la Ciutadella, el 30 de gener del 2018

La Generalitat de Catalunya ha sol·licitat condemnes de dos anys de presó per a set independentistes que van participar en la protesta per la investidura fallida de Carles Puigemont, el gener del 2018, publica Eldiario.es citant el contingut dels escrits d'acusació.

L'advocat de la Generalitat, que exerceix l'acusació particular, atribueix empentes i increpacions a aquests independentistes contra agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra per superar "per la força" el dispositiu policial, i els acusa de delictes de desordres públics -quinze mesos de presó- i d'atemptats contra agents de l'autoritat -nou mesos-. La Fiscalia els atribueix, en canvi, agressions més greus, com cops de puny, i els acusa dels mateixos delictes, però demana condemnes de tres anys per a tots ells.

Una altra diferència entre els escrits d'acusació és que la Fiscalia afirma que cinc agents van patir lesions lleus, mentre que la Generalitat no sosté que cap agent resultés ferit, per la qual cosa no reclama responsabilitat civil. Aquest darrer punt és significatiu perquè el govern ha defensat el fet d'acusar manifestants independentistes en altres casos adduint el seu compromís en defensa d'agents ferits.

L'organització Alerta Solidària considera que la Fiscalia i l'advocat de la Generalitat, Josep Lluís Florensa, comparteixen un relat basat en els atestats policials. En aquest sentit, l'advocat d'Alerta Solidària, Xavier Monge, ha assenyalat "l'enèsima contradicció de la Generalitat: no es pot dir que cap independentista tindrà un judici just a l'Estat espanyol -com va dir el president Quim Torra- i després exercir l'acusació", recull Eldiario.es.

Tres dels nou de Lledoners
Paral·lelament, també aquest mes de juny, els advocats de la Generalitat han demanat, en les seves conclusions provisionals, penes de quinze mesos de presó per a tres dels nou de Lledoners, manifestants independentistes als quals acusa de lesionar agents dels Mossos d'Esquadra l'1 de febrer del 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides