Oriol Mitjà: “No em vull dedicar a la política”

L’infectòleg lamenta que la Generalitat no fes cas del seu pla però assegura que “el president Torra i la portaveu Budó han estat excel·lents”
Oriol Mitjà

L’infectòleg Oriol Mitjà, que ha estat assessor del govern català durant la crisi sanitària de la Covid-19, ha assegurat que no es vol dedicar a la política i que “seria feliç passejant el meu gos per Arenys”. En una entrevista a RAC1, Mitjà ha  afirmat que si s’hagués volgut dedicar a la política, “ja hauria tingut l’oportunitat de fer-ho”. Aquest investigador ha reconegut que era la primera vegada que “navegava” entre polítics i ha subratllat que n’hi ha a tots als partits que “han donat la pell” i d'altres que “només anaven a fer electoralisme”.

Així mateix, aquest infectòleg s’ha mostrat molest pel fet que l’executiu català no seguís les directrius marcades en el seu pla: "La Generalitat no ha fet cas del pla que els vam entregar. El van passar pel ribot i ha predominat el pla de les persones que estan executant-lo, que tenen unes idees més conservadores que les que nosaltres proposàvem”, ha lamentat Mitjà, que també ha revelat que li van oferir un càrrec que no ha volgut detallar.

Mitjà, que ha admès que volia ser crític amb el govern fos del color que fos i encara que fos el govern català qui li encomanés la tasca que ha dut a terme, ha emfatitzat que va fer arribar la seva correspondència a la "cúpula" dels socialistes amb l’objectiu de transmetre “les preocupacions de la comunitat científica”. “Ningú em va fer cas, vaig parlar fins i tot amb un expresident del govern. Algun dia escriuré un llibre i donaré noms", ha indicat.

Aquest infectòleg ha remarcat que “a algunes persones no els va semblar bé que critiques el govern del Sánchez” i ha afirmat que “se sorprendrien si sabessin de qui soc votant”. “Només demanava que em jutgessin per les propostes científiques”, ha declarat.

Respecte el seu vincle amb els dirigents polítics catalans, ha expressat: "El president Torra i la portaveu Budó han estat excel·lents, han treballat molt bé, igual que la consellera Vergés, que ha sigut una treballadora incansable".

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari