Borràs refusa deixar l’escó com li ha demanat la CUP per evitar el Suprem

La portaveu de JxCat al Congrés entén que si ho fes "les clavegueres de l'Estat" haurien guanyat
Laura Borràs

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, rebutja deixar el seu escó tal com li va suggerir la CUP per evitar el judici al Tribunal Suprem. D'aquesta manera, el cas passaria de nou a la justícia ordinària, on va començar, i es podria "aclarir" si hi va haver o no delicte.

A la diputada se la investiga per una presumpta fragmentació de contractes corresponent a l'etapa en què Borràs va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Borràs sosté que és víctima de "persecució política" per la seva condició independentista i que els informes de la Guàrdia Civil a la seva causa "són inventats". Així, l'exconsellera de Cultura entén que, si renuncia a la seva acta de diputada, enviarà a "les clavegueres de l'Estat" el missatge que la seva estratègia funciona: "Continueu fent-ho perquè és efectiu, perquè quan apunteu a una persona i li construïu casos amb informes falsos de la Guàrdia Civil, l'efecte és que aquesta persona s'aparta", ha indicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

La CUP va fer arribar la proposta en privat a la mateixa Borràs i a Esquerra Republicana, els tres grups han mantingut contactes sobre la qüestió per "donar una resposta conjunta a la situació", i el dijous a la nit ho va fer arribar a la seva militància.

La diputada cupera Mireia Vehí argumenta que "no es pot donar ni un bri d'aire a la persecució de l'Estat contra l'independentisme", però "tampoc es pot donar oxigen a les sospites de corrupció que pesen sobre els càrrecs electes". "Si deixa l'escó tindria un judici més just que al Suprem i s'aclariria si hi va haver delicte o no".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides