Quina pífia ha fet el PDECat amb Joan Maria Piqué?

Joan Maria Piqué
Joan Maria Piqué

El PDECat ha nomenat el periodista i militant del partit Joan Maria Piqué com a nou responsable de l’àrea de Relacions Internacionals de l’organització, en substitució de Josep Manuel Suàrez. En l’actualitat, Joan Maria Piqué és també el cap de comunicació de Miquel Buch, conseller d’Interior.

L’elecció d’aquest periodista de Benavent de Segrià no sembla la més encertada per portar l’àrea de relacions internacionals del PDECat. I és que la seva relació amb els mitjans de comunicació estrangers i amb els corresponsals internacionals ha estat marcada, en els últims anys, per l’agror i per la polèmica.

En els mesos crítics del referèndum de l’1-O del 2017, Joan Maria Piqué ocupava el càrrec de director del programa internacional de comunicació Eugeni Xammar, depenent de la Generalitat. Des d’aquesta posició va ser l’encarregat de “vendre” a la premsa estrangera les bondats del procés independentista, intentant que aquest gaudís de bona imatge internacional.

Però els resultats van ser pèssims. Entre altres coses, pel tracte xulesc i prepotent que emprava Joan Maria Piqué amb els periodistes estrangers. Fins al punt que l’ONG Reporters sense Fronteres el va denunciar públicament per les seves males pràctiques de “ciberassetjament” i “assenyalament” dels corresponsals que es negaven a escriure al seu dictat.

Molt sonat va ser el seu enfrontament amb la corresponsal del diari francès Le Monde, Sandrine Morel. En el seu llibre L’huracà català, aquesta periodista explica l’amenaça que li va formular l’ara responsable de l’àrea de relacions internacionals del PDECat: “Si compro dues pàgines de publicitat de Le Monde, tu escriuràs el que et diguin els teus jefes”, li va etzibar.

Una de les claus del poder i la influència de Joan Maria Piqué és el fet que la seva família estigui íntimament lligada a l’Opus Dei. Ell mateix va cursar els estudis de comunicació a la Universitat de Navarra. Jordi Pujol sempre va tenir una estreta relació amb l’organització fundada pel beat Josemaría Escrivá de Balaguer i aquesta és una de les raons de l’ascens d’aquest periodista del PDECat a l’organigrama del partit i del Govern de la Generalitat.

Aquests dies, l’Opus Dei està molt indignat amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló (ERC), per haver decidit que les escoles que separen els alumnes per sexe deixaran de rebre els concerts de la Generalitat que permeten el seu finançament. Això afecta directament la xarxa d’escoles que té l’Opus Dei a Catalunya i ha obert un casus belli d’aquesta poderosa organització religiosa contra el partit republicà. Aquesta guerra Opus-ERC està també en el rerefons de l’actitud tremendament hostil que mostra Joan Maria Piqué amb els socis de JxCat al Govern de la Generalitat.

Fins ara, cap conseller d’Educació, ni tan sols en els temps del tripartit, havia gosat tocar els concerts a les escoles de l’Opus Dei. Accelerarà aquesta valenta decisió de Josep Bargalló la fi del Govern de Quim Torra i de la legislatura?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides