Càritas atén més del doble de persones que abans de la pandèmia

La meitat de les persones que demanen ajut a aquesta entitat no ho havien fet mai o se n’havien allunyat després de millorar la seva situació econòmica
Roda de premsa virtual de Càritas Barcelona
Roda de premsa virtual de Càritas Barcelona

Càritas Barcelona ha atès els mesos d’abril i maig més del doble de persones i llars que durant el mateix període de l’any passat. Així ho han donat a conèixer els portaveus de l’entitat, en una trobada amb els mitjans de comunicació, aquest divendres 12 de juny. Els dos mesos darrers, Càritas va atendre a la diòcesi de Barcelona a 10.710 persones que vivien en 5.056 llars. L’any passat, en aquests mesos, van beneficiar-se dels seus serveis 4.660 persones i 2.369 llars.

El director de l’entitat, Salvador Busquets, ha explicat que la meitat de les persones que s’hi han acostat per demanar-hi ajuts era la primera vegada que ho feien o havien recorregut temps enrere però havien deixat de fer-ho perquè havien millorat les seves condicions de vida. Míriam Feu, responsable d’Anàlisi Social i Incidència, ha explicat que les ajudes econòmiques per alimentació s’han triplicat i que les destinades a problemes d’habitatge han passat de 254.000 euros a 446.000.

Una altra dada que han donat a conèixer els responsables d’aquesta entitat humanitària és que una de cada quatre de llars que ha atès durant l’estat d’alarma no tenia cap mena d’ingressos. Aquesta proporció era d’una de cada deu abans de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19.

En aquest acte, s’ha presentat la Memòria de les activitats de Càritas Barcelona durant l’any passat. El 2019 va atendre 16.636 llars, on vivien 32.729 persones, la qual cosa representava un increment en relació a 2018. Míriam Feu ha parlat de "crisi no resolta". L’entrada en vigor de l’ingrés mínim vital ha estat aplaudit pels representants de Càritas, que han demanat que es combini amb la Renda Garantida de Ciutadania vigent a Catalunya, tot i que han mostrat el seu temor que la pobresa continuï creixent els propers mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides