Només el 10% de les vendes de La Grossa retornen a la Generalitat

El vicepresident Pere Aragonès recorda que els beneficis s'han de destinar a programes socials
grossa
grossa

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, reconeix que només el 10% de les vendes de La Grossa reverteixen al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Segons la normativa, tots els beneficis generats per les loteries de la Generalitat han de revertir en programes socials, tal com afirma Aragonès.

En una resposta per escrit a la diputada del Parlament de Catalunya, Marta Ribas (Comú-Podem), Aragonès assegura que les vendes de La Grossa de l'any 2017 van ser de 34,2 milions d'euros (28,1 milions del sorteig de Cap d'Any i 6,1 milions de Sant Jordi).

D'aquests, segons el mateix Aragonès, la Generalitat va rebre el 2018 la quantitat de 3,3 milions d'euros, la qual cosa representa gairebé el 10%.
Pel que fa a l'any 2018, el total recaptat per la Grossa en els dos sortejos (Cap d'Any i Sant Jordi) va ser de 37 milions d'euros (30,5 i 6,5 milions respectivament). Treball va ingressar 5,2 milions, un percentatge superior a l'exercici anterior, en aquest cas.

Pel que fa a 2019, La Grossa va fer tres sortejos (Cap d'Any, Sant Jordi i Sant Joan). El total recaptat va ser 39,3 milions. En aquest cas, Aragonès no esmenta la quantitat que va rebre la Generalitat, malgrat que la resposta està datada el 22 d'abril d'enguany, segons consta en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya. La Grossa va ser una creació d'Elsa Artadi per encàrrec d'Andreu Mas-Colell, quan aquest era el conseller d'Economia d'Artur Mas.

L'empresa explotadora és ara Next Generation Lotteries GmbH, que va comprar l'anterior empresa gestora, Novomatic. El marge d'explotació per l'empresa que ha estat aprovat per la Generalitat per les loteries passives és d'un 32% fins als 20 milions d'euros d'ingressos. Pels següents 5 milions, el percentatge passa a ser del 30%, mentre que pel següent tram de 5 milions ja és del 26%. Finalment, a partir dels 30 milions d'euros la comissió és del 18%.

Per la seva part, el percentatge per la comercialització de la loteria passiva és d'un 16% fins a 20 milions, d'un 12% pels següents 10 milions i d'un 30% a partir dels 30 milions. Finalment, el marge d'explotació per a la comercialització de loteries per internet és d'un 15%.

L'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes (EAJA) està dirigida per la directora general de Tributs de la Generalitat, Natàlia Caba. L'EAJA és l'encarregada de "l'organització i gestió directa d'aquells jocs que les disposicions legals reserva a la gestió de la Generalitat".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.