Plega el número dos de la Guàrdia Civil emprenyat pel cessament de Pérez de los Cobos

El director adjunt operatiu (DAO), tinent general Laurentino Ceña, es jubila una setmana abans del que havia pactat amb Interior
El tinent general Ceña amb el ministre Grande-Marlaska

El cessament del coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, que va fer el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per "pèrdua de confiança" d'aquest responsable de la Benemèrita a la Comunitat de Madrid continua generant reaccions. La darrera ha estat la dimissió que ha presentat del seu càrrec el director adjunt operatiu (DAO), tinent general Laurentino Ceña, per mostrar el seu desacord amb el cessament de Pérez de los Cobos.

Grande-Marlaska hauria cessat Pérez de los Cobos per l'informe que l'institut armat ha fet a petició del jutge sobre la investigació oberta al delegat del govern a Madrid, José Manuel Franco, per haver autoritzat la manifestació feminista del 8 de Març tot i que ja hi havia informacions clares sobre la pandèmia del coronavirus i els efectes de la malaltia en la ciutadania.

De fet, la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel, que va demanar la investigació a la Guàrdia Civil, ha enviat un escrit al Ministeri de l'Interior amb l'advertència que la Guàrdia Civil només ha d'informar-la a ella de les investigacions del cas. Es dona la circumstància, però, que s'apunta que el ministre Grande-Marlaska ja tindria una còpia de l'informe policial.

Aquest dimarts, doncs, ha plegat el tinent general Peña que era el màxim responsable uniformat de la Guàrdia Civil i que per damunt d'ell a escala jeràrquica només hi havia la directora general del cos, María Gámez. Ceña havia d'haver-se jubilat el passat 23 de març però havia pactat amb Interior seguir en el càrrec fins al 2 de juny.

El tinent general Laurentino Ceña va fer de portaveu de l'operatiu desplegat per la Guàrdia Civil en les primeres setmanes de l'aplicació de l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19 en les rodes de premsa diàries que oferien els responsables de la gestió de l'operatiu sanitari i policial.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari