Es cobraran les sancions per saltar-se l’estat d’alarma?

Control policial

Més de 800.000 multats a Espanya, 120.000 a Catalunya, per saltar-se l'estat d'alarma decretat el 14 de març per lluitar contra la Covid-19 podran veure com l'administració no cobra les sancions.

El decret llei de l'estat d'alarma deixa en mans de les lleis vigents la potestat de sancionar a les persones que no compleixin amb el confinament.

Però resulta que la majoria de les sancions que estan posant els cossos policials, Mossos d'Esquadra, Policies locals, Guàrdia Civil o Policia Nacional ho estan fent aplicant la Llei de Seguretat Ciutadana, la coneguda com a Llei Mordassa i que el Govern de Pedro Sánchez es va comprometre a derogar.

Això no obstant, experts jurídics consideren que aquesta llei no pot ser la que sancioni els infractors, sinó que ho ha de fer la Llei de Salut Pública, que en un dels seus articles diu clarament que es poden imposar multes a "l'incompliment de la normativa sanitària", la qual cosa entraria dins dels supòsits de l'estat d'alarma decretat el passat mes de març.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides