Els treballadors de Nissan mantenen la vaga per manca d’acords amb la direcció de l’empresa

Els sindicats denuncien que la direcció no garanteix el futur de la planta de Barcelona
Nissan

Els treballadors de Nissan han anunciat que seguiran amb la vaga que estan portant a terme a la planta de Montcada i Reixac, i que ha provocat la paralització de la planta de la Zona Franca de Barcelona per manca de material, perquè segons denuncien la direcció de l’empresa no els dona garanties de continuïtat de la producció de la marca automobilística a Catalunya.

Aquest dimecres, la direcció de Nissan i el comitè d’empresa no han aconseguit modificar el posicionament de les dues parts en una reunió que ha comptat amb la mediació de la Generalitat. Està previst que els sindicats mantinguin una reunió telemàtica amb el Ministeri d’Indústria el pròxim 25 de maig, a l’espera que l’empresa digui què pensa fer amb la producció de Catalunya. Un anuncio que està previst pel pròxim 28 de maig.

Els representants sindicals dels treballadors consideren que no és prou que la direcció digui que garantirà que en els pròxims 12 mesos no hi haurà retallades en el personal de les plantes de Nissan de Catalunya. Els sindicats volen que la direcció de l’empresa automobilística doni garanties del futur de les plantes catalanes, en especial després que algunes informacions apuntaven que Nissan ja ha decidit marxar de Catalunya.

Des del comitè d’empresa s’ha informat que la reunió d’aquest dimecres ha estat tensa, en concret quan la direcció de Nissan a Catalunya ha dit que s’activava un nou ERTO argumentant força major davant el risc de contagi de la Covid-19.

Els representants sindicals també s’han queixat que a la reunió no han anat ni la directora de Recursos Humans, Gemma Fernández-Nespral, ni el responsable industrial de Nissan a Espanya, Genis Alonso, la qual cosa ha estat qualificada de falta de respecte als treballadors que porten 17 dies de vaga indefinida.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides