Quina lluita política hi ha per controlar la desescalada?

Nadia Calviño i Àngels Chacón
Nadia Calviño i Àngels Chacón

En les administracions hi ha una lluita soterrada entre els departaments econòmics i els de sanitat per controlar la desescalada post-Covid-19. Mentre que els responsables econòmics, pressionats pels lobbies empresarials i gremials, voldrien un retorn ràpid a la normalitat, els diversos departaments sanitaris volen anar més a poc a poc.

Això passa al Govern central, on Salvador Illa ha de fer front a les peticions dels ministres econòmics, amb la vicepresidenta Nadia Calviño al capdavant.

El mateix succeix a Catalunya, on Alba Vergés ha de contenir les ànsies d'Àngels Chacón, malgrat que totes dues són d'Igualada, una zona on la Covid-19 va tenir uns efectes molt durs.

I a l'Ajuntament de Barcelona està passant el mateix entre l'àrea econòmica, amb Jaume Collboni al capdavant, i Gemma Tarafa, responsable de Salut.

De moment, els departaments de Salut segueixen sent els que marquen l'agenda de la desescalada, però cada cop més les àrees econòmiques i empresarials estan pressionant, alertant de la greu crisi econòmica que s'albira si no s'obren els negocis com més aviat millor.

Aquesta urgència ha fet que el Govern de Pedro Sánchez decidís obrir la mà a Barcelona i Madrid inventant una fase 0,5, buscant que els petits comerços fossin els primers a obrir, abans que la restauració i les grans superfícies. Tant Barcelona com Madrid són les locomotores econòmiques i ambdues ciutats, i les seves àrees metropolitanes, seran les darreres en arribar a l'última fase, la de la normalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides