Les mascaretes en espais tancats i al carrer, obligatòries des de dijous

No cal dur-les tot el dia, només quan no es pot garantir la distància de seguretat de dos metres
Ús obligat de les mascaretes

El Butlletí Oficial de l'Estat publicarà demà l'ordre del Ministeri de Sanitat que obliga a l'ús de mascaretes en tots els espais públics tancats i oberts sempre que no es pugui garantint la distància mínima de dos metres. L'ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació, dijous. Així ho ha indicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior el consell de ministres.

També s'hi ha referit després el responsable del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha explicat que no cal portar la mascareta tot el dia posada, si no quan es comprovi que no es poden guardar les distàncies recomanades.

Simón creu que és fonamental que els ciutadans siguin conscients que cal portar a sobre aquesta peça de protecció per posar-se-la i treure-se-la en funció de la situació. Però portar-la sempre per evitar els riscos.

En aquest sentit, l'epidemiòleg ha apel·lat a mantenir la prudència perquè el risc de rebrot existeix, cada vegada menor, però existeix. Les dades fetes públiques avui per Sanitat apunten a aquesta direcció. "L'evolució és bona", resumeix Simón.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.