ERC exigeix des de Sant Cugat la dimissió dels consellers Puigneró i Calvet

Una moció aprovada amb el vot en contra del PDECat reclama als regidors convergents de la localitat durant l'etapa jutjada en el cas Palau que pleguin dels seus càrrecs públics
Jordi Puigneró, intervenint en presència del president Qu...
Jordi Puigneró, intervenint en presència del president Quim Torra

El ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha aprovat una moció d'urgència aquest dilluns que exigeix l'assumpció de responsabilitats polítiques de tots els regidors de Convergència de l'etapa afectada per la sentència del cas Palau i fins al 2009, inclosa la dimissió d'aquells que en aquests moments exerceixen càrrecs públics.

L'exigència, que ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals -ERC, CUP, PSC i Cs- excepte el del PDECat, interpel·la a dos membres de l'actual govern de la Generalitat: el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Puigneró va ser president de Convergència a la localitat i regidor des del 2005 en l'equip de govern del batlle Lluís Recoder, mentre que Calvet, que es va estrenar com a regidor l'any 1999, va ser des del 2015 tinent d'alcaldia de Mercè Conesa.

La moció també exigeix a les formacions successores de CDC, el PDECat i Junts per Catalunya, que assumeixin les responsabilitats econòmiques derivades de la sentència del cas Palau. A més impulsa l'estudi de la sentència amb l'objectiu de trobar una fórmula perquè el consistori recuperi sobrecostos en adjudicacions d'obra pública, i preveu una auditoria sobre la contractació i l'execució dels equipaments i obres esquitxades per l'afer de finançament il·legal de CDC.

Les exigències formulades des de l'Ajuntament de Sant Cugat per ERC als consellers Calvet i Puigneró, així com a Junts per Catalunya i el PDECat, sumen tensió a les malmeses relacions entre els socis del govern català. El president, Quim Torra, ha descartat posar data a la convocatòria electoral que va anunciar abans de la crisi del coronavirus dos dies abans que un sondeig de GESOP publicat per El Periódico hagi augurat una victòria prou còmoda per a ERC en unes eleccions autonòmiques per poder triar com a futurs socis de govern entre JxCat o formacions d'esquerres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.