La Generalitat vol determinar la immunitat dels catalans amb un milió de tests serològics

El govern anuncia que dirigirà especialment les proves a treballadors del sector sanitari, a altres professionals essencials i a persones amb un positiu no confirmat per PCR
Personal sanitari català
Personal sanitari català

El govern català ha anunciat aquest dilluns que farà un milió de tests serològics per determinar la immunitat de la població a la Covid-19. Aquestes proves es dirigiran principalment a treballadors del sector sanitari, a altres professionals essencials i a persones que han estat diagnosticades com a casos positius de coronavirus però que no han rebut la confirmació d'una prova PCR. A més, es realitzaran diverses onades de tests, per completar les dades sobre la penetració evolució de la Covid-19 a Catalunya, sobre altres poblacions sentinella i àmbits territorials.

L'evolució de l'estat immunitari del personal sanitari català serà estudiada durant un any i s'analitzarà la utilitat dels tres tipus de proves mitjançant plataformes automatitzades per dur a terme l'anàlisi. L'estudi català, que s'ha anunciat la setmana següent de la divulgació dels primers resultats de l'estudi espanyol de seroprevalença, ha estat ideat pels serveis de Microbiologia i d'Immunologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, amb el suport d'investigadors d'IDIBAPS, ISGlobal i del Centre de Recerca Genòmica (CRG), i comptarà amb la participació d'una desena d'hospitals i diversos laboratoris, segons el Departament de Salut.

El govern català, que no ha anunciat el calendari de les onades de tests, però, assegura que disposa de la capacitat de fer 17.000 proves PCR diàries, les quals tenen com a objectiu la detecció de la presència del coronavirus per poder aïllar els casos aguts i els contactes dels portadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides