Mor Julio Anguita, històric líder d’IU

L'exalcalde de Còrdova, de 78 anys, ha mort després de patir fa una setmana una parada cardíaca
Julio Anguita

L'històric dirigent d'Izquierda Unida (IU) i exalcalde de Còrdova, Julio Anguita, ha mort aquest dissabte a l'edat de 78 anys després que fa una setmana va ser ingressat en estat crític a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Reina Sofia de Còrdova després de patir una aturada cardíaca.

Nascut a Fuengirola (Màlaga) el 1941 però establert a Còrdova des de la infància, Anguita era llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat de Barcelona i va exercir com a mestre primer a Granada i després a Còrdova.

Va ingressar l'any 1972 en el Partit Comunista d'Espanya (PCE), del que seria secretari general, i el 1977 va accedir al Comitè Central del partit a Andalusia (PCA). En les eleccions municipals de 1979 va ser el candidat a alcaldia de l'Ajuntament de Còrdova, càrrec que va aconseguir i ostentaria fins a 1986.

El febrer de 1989 va ser elegit secretari general del PCE i un any després es va convertir en coordinador general d'IU, sent candidat a la Presidència de Govern espanyol, portant a la coalició a obtenir els seus millors resultats electorals a les generals de 1993 i 1996, any en el qual va arribar al 10% dels vots i 21 diputats al Congrés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides