Nissan tancarà la planta de la Zona Franca, segons el diari japonès Nikkei

La principal conseqüència és que 3.000 treballadors es quedarien a l’atur
Nissan

Nissan tancarà una fàbrica de muntatge d'automòbils a Barcelona, segons informa el diari japonès Nikkei. La principal conseqüència d'aquesta decisió és que deixarà 3.000 treballadors a l'atur. La companyia automobilística s’estaria replantejant desviar la seva producció espanyola a les plantes de Renault a França amb l’objectiu de reduir un 20% la seva activitat fins el 2023 i disminuir la producció a Europa. La publicació japonesa, però, ha assenyalat també que Nissan i Renault viuen actualment una tensa relació comercial en plena reestructuració mundial per buscar de nou la rendibilitat.

Cal tenir en compte, a la vegada, que fins a 25.000 treballadors de la indústria de components s’ocupen actualment de la producció derivada de Nissan, fet que els podria afectar indirectament. Els treballadors de la companyia romanen en vaga des del passat 4 de maig a l’espera que, probablement el 28 de maig, la junta directiva del gegant nipó faci públics els resultats econòmics, que es preveuen negatius.

L’activitat a Espanya de la companyia automobilística es troba pràcticament aturada per la pandèmia del coronavirus, però els darrers temps la planta de Barcelona només funcionava al voltant del 30% de la seva capacitat, molt per sota del nivell d’obtenció de beneficis.
 

 

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari