El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya manté que els CDR detinguts tenien plans terroristes

El general Pedro Garrido celebra el 176è aniversari de l'institu armat destacant el seu paper en la causa del procés i en les detencions de l'operació Judes
Pedro Garrido (centre), acompanyat pels caps policials dels Mossos d'E
Pedro Garrido (centre), acompanyat pels caps policials dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general lleidatà Pedro Garrido, ha escrit una carta commemorativa del 176è aniversari de la fundació de l'institut armat on ha destacat la tasca dels seus efectius en la causa judicial contra els dirigents del procés i en l'operació Judes, en el marc de la qual van detenir el setembre del 2019 diversos membres de CDR per ordre de l'Audiència Nacional.

Garrido hi afirma que "hem intervingut en fets de notòria rellevància per a la seguretat i la integritat territorial de la nació", i seguidament es refereix a la contribució en el fet que "els autors de delictes amb els que pretenien la secessió de Catalunya fossin condemnats als Tribunals", en referència a les penes dictades pel Tribunal Suprem contra nou exmembres del govern català, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, la majoria dels quals es troben a la presó.

Així mateix, el general de la Guàrdia Civil destaca que van posar "a disposició judicial els qui planejaven recórrer al terrorisme per imposar els seus deliris independentistes", una al·lusió a les detencions de membres de CDR que es troben en llibertat sota fiança almenys des del gener del 2020, tot i que el jutge de l'Audiència Nacional sosté que existeixen indicis per acusar-los de delictes d'integració en organització terrorista, conspiració per causar estralls i tinença d'explosius.

Garrido, que també esmenta la dedicació de la Guàrdia Civil a combatre diversos delictes, així com la seva contribució a la lluita contra la pandèmia de la Covid-19, ha escrit la carta en substitució del discurs que hauria pronunciat si les restriccions sobre la celebració d'esdeveniments públics en el marc de l'estat d'alarma no desaconsellessin  l'habitual acte castrense de commemoració.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides