Encontres en la primera fase

Un 10% dels catalans comencen a recuperar la normalitat, després de dos mesos de confinament
Fase 1 en un bar de Viella

Una petita part dels catalans ha començat aquest dilluns a recuperar una certa normalitat, després de dos mesos de confinament pel coronavirus. Tres regions sanitàries han passat a la fase 1: Alt Pirineu-Aran, Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona. Tres regions que aglutinen unes 750.000 persones, un 10% de la població de Catalunya.

A l'àrea de Tarragona, l'obertura dels establiments ha estat desigual segons la zona, amb cues en algunes botigues per complir la limitació d'aforament. Els restaurants de la costa no ho acaben de veure clar i diuen que, com a molt, es plantegen obrir el cap de setmana.

A la ciutat de Tarragona, els comerços de menys de 400 metres quadrats de la ciutat han començat a aixecar persianes. Només alguns establiments i amb poca afluència de clients. Similar situació s'ha viscut als bars amb les primeres terrasses en marxa, amb molt menys aforament però amb clients amb ganes de fer el cafè o la cervesa. A Tarragona hi ha 470 establiments amb llicència de terrassa, però només 60 han demanat ampliar-la per tenir distàncies de seguretat i atendre bé més clients.

L'activitat al centre comercial de Tortosa, al Baix Ebre, ha ressorgit amb la primera jornada de bars i botigues obertes. La majoria de les botigues tèxtils han obert, però encara hi ha alguns negocis amb la persiana abaixada, sobretot cafeteries. Pràcticament han obert el 90% de les botigues del centre comercial de Tortosa. I alguns bars han apujat la persiana en el primer dia de la fase 1 del desconfinament a les Terres de l'Ebre.

En alguns punts de la zona del Pirineu, l'entrada a la fase 1 ha quedat deslluïda pel fred i la pluja. Pel que fa al sector turístic, que és un motor per a l'economia pirinenca i que aquest dilluns ja es podia començar a reactivar, no s'ha posat en marxa perquè els turistes no hi poden arribar.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari