La Marea Blanca considera “antisocials” els pressupostos del govern de Quim Torra

Denuncien que “un altre cop els diners públics es destinen a afavorir els criteris de protecció d’interessos privats per sobre del bé social i la sanitat i salut públiques”
Debat dels pressupostos de la Generalitat pel 2020
Debat dels pressupostos de la Generalitat pel 2020

La Marea Blanca, plataforma en què coincideixen els moviments ciutadans de defensa de la salut pública, qualifica d'"antisocials" els pressupostos del Departament de Salut aprovats el passat divendres al Parlament. “Un altre cop els diners públics es destinen a afavorir els criteris de protecció d’interessos privats sobre el bé social i la sanitat i salut públiques”, afirma en un comunicat.

Els pressupostos de la Generalitat pel 2020 van comptar amb els vots favorables de JxCAT i ERC i van votar en contra Ciutadans, PSC, PP i la CUP. L’abstenció de Catalunya en Comú-Podem va fer possible que fossin aprovats. El pressupost de Salut pel 2020 és encara un 0,7% inferior al que es va aprovar als pressupostos de 2010, els útlims abans que el primer govern d'Artur Mas després del tripartit d'esquerres comencés a aplicar retallades dràstiques en les partides socials.

Aquesta plataforma ja s’oposava als pressupostos prèviament a l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 i considera ara que, a més, no s'ha tingut en compte l’agreujament de les condicions de vida dels col·lectius més vulnerables que ha provocat. Afirma que es tracta “d’uns pressupostos antisocials, no adaptats a la nova realitat social, donada per les retallades salvatges dels darrers anys i agreujada per l’aparició de la pandèmia i denuncia, a més, l’aprovació del decret llei que calcula en 43.000 euros el cost del tractament de cada malalt de la Covid-19 en les unitats de cures intensives dels hospitals privats".

El comunicat afegeix que “mentre la gent mor, el govern negocia tarifes amb la patronal sanitària com si es tractés d’un contracte mercantil qualsevol” i assenyala i critica que s’utilitzi una eina legislativa prevista per situacions d’urgència: “Però la urgència, irrisòriament, no és per a les persones malaltes ni per als treballadors precaris i amb manca de protecció, tampoc per la falta de tests efectius, sinó que correspon a la urgència d’un lobby empresarial que, parasitant el sistema públic, pretén assegurar-se els seus interessos i beneficis econòmics”.

Antoni Barbarà, portaveu de la Marea Blanca, ha afirmat que "podran perpetrar aquesta malifeta però que no esmentin mai més als moviments socials. Ni s'imaginen la factura social que els exigirem".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides