Montero, respon a Budó: “El virus no entén de fronteres ni d’ideologies”

La consellera de Presidència afirma que en una Catalunya independent no hi hauria hagut tants morts ni infectats
María Jesús Montero

La ministra portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, ha respost a la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, sobre les declaracions fetes en una entrevista a Ràdio 4 on ha assegurat que en una Catalunya independent "probablement no tindríem tants morts ni tants infectats" per coronavirus perquè el Govern hauria decretat el confinament total abans.

Montero ha qualificat les afirmacions de "comentari fora de lloc" i ha afirmat que "el virus no entén de fronteres ni d'ideologies: és una pandèmia global que afecta tots els països".

Budó havia assegurat que haurien optat pel confinament total quinze dies abans, i que, probablement, "havent-nos avançat, les dades serien diferents".

La consellera ha defensat els seus arguments dient que "tots els països que van prendre mesures en els primers moments són els que millors xifres tenen i s'han defensat millor davant la pandèmia".

D'altra banda, la consellera portaveu també ha afirmat que "no podem garantir que els nens i les nenes puguin sortir al carrer el dilluns 27 d'abril" tal com s'ha apuntat des del govern central, afegint que "dependrà de les dades d'aquesta setmana".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides