El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio exigeix que es mantingui el teletreball dels redactors

Recorda que “si un treballador es contagia i un jutge ho considera accident laboral” les sancions poden arribar als 6 anys de presó
Sala de control de l'estudi central de Catalunya Ràdio
Sala de control de l'estudi central de Catalunya Ràdio

El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio considera que no ha arribat encara el moment que els treballadors tornin a la redacció i que cal continuar el teletreball pel qual s’ha optat les darreres setmanes. Així ho afirma en un comunicat que ha fet arribar als treballadors de l’emissora i que ha titulat: “Ens cal la teva ajuda per fomentar el teletreball i garantir el retorn escalonat i amb mesures de prevenció”.

En el comunicat es diu que “el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio, en la línia del que demana la Generalitat, insisteix en la necessitat de mantenir la situació de confinament i no acceptar les mesures de retorn a l'activitat presencial, i en cas de fer-ho, tal com estableix la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), primer prevaldran el teletreball i les mesures de prevenció. Per això, entenem que la CCMA ha de garantir la feina i la salut, i ara mateix l'única eina que ho permet és el teletreball, per al màxim de persones posibles”.

Els representants dels treballadors de Catalunya Ràdio diuen que “passats 34 dies de confinament, treballem per ampliar el teletreball” i recorden que a la roda de premsa del president de la Generalitat, Quim Torra, el diumenge de Setmana Santa els únics periodistes que van intervenir des de la redacció van ser els de TV3 i Catalunya Ràdio. 

Els representants dels treballadors afegeixen que “els mitjans públics de la Generalitat van donar exemple del que no s’ha de fer”. També es queixen que el departament d’Informatius sigui el que ha tingut menys gent fent teletreball i que el darrer cap de setmana de les 18 persones que hi van treballar només una estava assignada a teletreball y que "aquesta situació va en contra de les mateixes directrius de la nostra empresa”.

El comunicat també diu que “si la resta de mitjans poden fer ràdio amb teletreball, nosaltres encara més i millor”, i que “no hi ha cap raó per no fer informació amb teletreball, com fan la resta d'emissores” i diu que “ prendrà les mesures oportunes que calgui”. Finalment, recorda que "si un treballador es contagia i un jutge ho considera accident laboral, les conseqüències poden ser de multes de fins a 800.000 euros i de fins a 6 anys de presó”.

Des de que es va iniciar el teletreball, Catalunya Ràdio ha suspès diversos programes i l’única presentadora que ha intervingut presencialment sempre ha estat Mònica Terribas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides