Arriben a Andorra 39 sanitaris cubans per treballar contra el coronavirus

El ministre de Salut ha explicat que les 27 infermeres i els 12 metges s'aniran incorporant en grups a l'hospital
Sanitaris cubans a l'aeroport de Madrid, camí d'Andorra

El ministre de Salut del Govern d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha anunciat aquest diumenge que arriben al país un total de 39 professionals sanitaris procedents de Cuba, que col·laboraran amb el personal del SAAS i se sumaran als efectius del país per fer front a la pandèmia de coronavirus. D'aquest total, 27 són infermers i 12, metges.

El titular de Salut ha valorat molt positivament l'arribada d'aquests professionals, que ha estat possible gràcies a la feina diplomàtica que ha encapçalat la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach. També ha avançat que la delegació de sanitaris cubans s'hostatjaran en un hotel d'Andorra la Vella i que aquest dilluns mateix se'ls farà una formació específica.

En relació amb l'actualització sanitària, Joan Martínez Benazet ha informat de la defunció de dues persones diagnosticades amb COVID-19. Ambdues, d'edat avançada, van morir divendres però no ha estat fins aquest diumenge que s'ha confirmat que eren positives al virus.

Ara mateix a Andorra hi ha 322 casos actius. D'aquests, 46 romanen hospitalitzats a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell (9 a l'UCI i 37 a planta) i la resta de casos resten aïllats a domicili amb seguiment mèdic. Una vuitantena són personal sanitari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides