El teletreball i els ERTO queden fora de les retribucions pel confinament

L'objectiu del govern és tenir menys persones al carrer i reduir el contagi del coronavirus

El permís retribuït que va anunciar dissabte Pedro Sánchez no afectarà les persones que facin teletreball, les que estiguin en un ERTO, els serveis essencials i, òbviament, els treballadors que estiguin de baixa, inclòs l'aïllament preventiu. Ho ha explicat la portaveu i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, després del consell extraordinari que s'ha fet aquest diumenge. La resta de treballadors deixaran d'anar a la feina a partir de dilluns i fins al dijous 9 d'abril, just abans de les festes de Setmana Santa.

María Jesús Montero ha explicat que amb el confinament més estricte es vol tranquil·litzar el conjunt de la població, aconseguint una mobilitat semblant a la del cap de setmana, cosa que permetria reduir les possibilitats de contagi de la Covid-19 i ho ha qualificat de "mesura creativa i innovadora".

També ha dit que el sistema sanitari "és un tot" i que treballen per reforçar les comunitats autònomes perquè puguin fer front a les mesures necessàries de l'àmbit sanitari i també en l'economia.

Després de la reunió del govern espanyol, el president Pedro Sánchez ha parlat, per videoconferència, amb els presidents de les comunitats autònomes. Abans, el lehendakari Urkullu havia reclamat que les comunitats decideixin quines activitats econòmiques són essencials i el president Torra havia agraït les mesures més estrictes.

A la roda de premsa, María Jesús Montero ha dit que "no és moment de lluites ni conflictes estèrils". Ha afegit que cal "enviar un missatge únic als ciutadans" i ha insistit que "no té sentit que una part del territori faci coses diferents d'una altra" i que "el virus no entén de fronteres".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari