Qui es baralla pels tests ràpids de coronavirus?

Alba Vergés i Marc Castells

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells (JxCat), ha demanat a la desesperada 70.000 tests ràpids per fer-los a la població confinada de la Conca d’Òdena i saber quants estan infectats per coronavirus. L’endemà de la petició, la consellera de Salut de la Generalitat, la també igualadina Alba Vergés (ERC), li responia que això “és inviable”, que no hi ha suficients tests. Castells, visiblement molest per la resposta de consellera, li etzibava després: “El que és inviable és tenir confinades 70.000 persones i també és inviable que tinguem la taxa de mortalitat més gran d’Europa”.

El confinament es fa llarg i el de la Conca d’Òdena, que és doble, encara més. Tot plegat fa que els nervis aflorin. L’alcalde, que compareix cada dia a l’Ajuntament d’Igualada, i s’exposa a les preguntes que els mitjans li fan arribar de manera telemàtica, cada cop es mostra menys comprensiu amb segons quines negatives.

Castells, fent servir un to col·loquial però alhora contundent, també ha demanat al Govern català “que es posi les piles, que la gent no pugui tenir la sensació que ens han tancat i han tirat la clau”. Una sensació que, d’altra banda, la població confinada de la zona -Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena- cada cop té més clara. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides