El govern d’Espanya prohibeix justificar acomiadaments amb el coronavirus

El Consell de Ministres torna a incentivar ajustos com els ERTO i manté vigents els contractes temporals
Yolanda Díaz
Yolanda Díaz

El Consell de Ministres extraordinari celebrat aquest divendres ha aprovat un reial decret de mesures laborals que inclou la prohibició d'efectuar acomiadaments per causes relacionades amb la crisi sanitària del coronavirus, així com el manteniment de la vigència dels contractes temporals fins a la fi d'aquesta crisi.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha especificat que, en l'actual context, "sempre que existeixin causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de força major, no es pot acomiadar, perquè hem arbitrat un mecanisme excepcional".

Díaz ha afegit que "no tindria sentit acomiadar quan s'estan agilitzant els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO)", la via d'ajust temporal en la qual ha invertit recursos públics l'executiu de Pedro Sánchez.

La titular de Treball, a més, ha demanat als empresaris "que siguin exemplars" i "es comprometin amb el seu poble" mantenint els llocs de treball.

El govern espanyol ha anunciat que, per assegurar l'efectivitat d'aquesta decisió, comprovarà les causes esgrimides pels ERTO i que quan es detectin sol·licituds falses i incorreccions, l'empresari serà sancionat i haurà de tornar els imports ingressats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.