El govern d’Espanya prohibeix justificar acomiadaments amb el coronavirus

El Consell de Ministres torna a incentivar ajustos com els ERTO i manté vigents els contractes temporals
Yolanda Díaz
Yolanda Díaz

El Consell de Ministres extraordinari celebrat aquest divendres ha aprovat un reial decret de mesures laborals que inclou la prohibició d'efectuar acomiadaments per causes relacionades amb la crisi sanitària del coronavirus, així com el manteniment de la vigència dels contractes temporals fins a la fi d'aquesta crisi.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha especificat que, en l'actual context, "sempre que existeixin causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de força major, no es pot acomiadar, perquè hem arbitrat un mecanisme excepcional".

Díaz ha afegit que "no tindria sentit acomiadar quan s'estan agilitzant els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO)", la via d'ajust temporal en la qual ha invertit recursos públics l'executiu de Pedro Sánchez.

La titular de Treball, a més, ha demanat als empresaris "que siguin exemplars" i "es comprometin amb el seu poble" mantenint els llocs de treball.

El govern espanyol ha anunciat que, per assegurar l'efectivitat d'aquesta decisió, comprovarà les causes esgrimides pels ERTO i que quan es detectin sol·licituds falses i incorreccions, l'empresari serà sancionat i haurà de tornar els imports ingressats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides