El Barça pot deixar d’ingressar 250 milions d’euros per culpa del coronavirus

El pressupost del club s’ha calculat i aprovat donant per fet que l’equip es classificarà per als quarts de final de la Champions
Camp Nou

El FC Barcelona ha avaluat en uns 250 milions d’euros, per emprar xifres rodones, el dèficit d’ingressos de l’actual exercici derivat de la pandèmia del coronavirus en el cas que, finalment, no es poguessin continuar i culminar les competicions interrompudes des de fa dues setmanes: la Lliga i la Champions League.

L’economia blaugrana, amenaçada ja per unes pèrdues històriques, penja d’un fil cada vegada més fi, tensat i fràgil, si les notícies no milloren i el calendari dels pics del coronavirus i l’obligació de confinament impedeixen, com així sembla, la represa de la Lliga i de la Cham­pions. L’anul·lació de la competició europea, especialment, suposaria un impacte terrible, ja que el pressupost d’ingressos inclou la classificació del Barça per a quarts de final. I encara no és així.

Per tenir una idea de la transcendència del factor Champions, només cal prendre com a referència els 60 milions de més ingressats a la fi de l’edició 2018-19 pel sol fet d’haver disputat les semifinals i la millora de base del contracte de participació, una revisió de la qual el FC Barcelona i el Real Madrid són els principals beneficiats.

El partit de tornada ajornat contra el Nàpols (1-1 a l’anada) s’ha convertit en el més decisiu de la història moderna del FC Barcelona perquè podria suposar la diferència entre recuperar o perdre els 6 milions de ticketing i els més de 60 milions previstos, o més, en el cas de no disputar-lo o de caure eliminats, que encara tindria conseqüències pitjors. L’impacte financer d’aquest supòsit provocaria seqüeles terribles en els comptes d’una temporada en què ja es dona per fet que es liquidarà amb números vermells. El repte passa per minimitzar aquestes pèrdues.

La UEFA, raonablement, ja ha eliminat de l’equació la disputa de l’Eurocopa de seleccions que pressionava el calendari. Per tant, ha deixat lliure el mes de juny perquè la Champions, en un escenari extrem, pugui jugar les fases pendents en un format que fins i tot podria contemplar una final four per aprofitar el poc marge disponible. Aquesta perspectiva depèn que es pugui reiniciar la competició com a molt tard abans de la primera quinzena de maig. Un horitzó que sembla encara molt llunyà. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides