El Govern central desmenteix que hagi confiscat mascaretes destinades a hospitals catalans

La Delegació del Govern a Catalunya sosté que aquesta comunitat autònoma ha rebut 200.000 mascaretes des del 12 de març
Els ministres encarregats de la lluita contra el coronavirus

El Govern central ha desmentit, tal com havien apuntat ahir alguns dirigents independentistes, que la Guardia Civil hagi confiscat mascaretes i material sanitari destinats a centres hospitalaris catalans. Ho ha fet a través d’una piulada la Delegació del Govern a Catalunya, on ha expressat que "el Ministeri de Sanitat no ha requisat mascaretes ni material sanitari a Catalunya", afegint que "Catalunya ha rebut 200.000 mascaretes des de que el Ministeri va iniciar el 12 de març una compra centralitzada acordada amb les Comunitats Autònomes per a que tinguin suport gratuït en la compra de mascaretes i equips de protecció”.

Aquest comunicat, que va ser publicat ahir gairebé a les deu de la nit a Twitter, arribava poques hores més tard que destacats líders independentistes amb importants responsabilitats institucionals, com Meritxell Budó, portaveu del Govern de la Generalitat,  afirmés que els preocupava les informacions que apuntaven que “les forces policials estatals estaven requisant material sanitari destinat als hospitals catalans”.

En el mateix sentit, l'alcalde d'Igualada (JxCat), Marc Castells, va declarar ahir que l’executiu espanyol havia bloquejat 4.000 mascaretes que anaven destinades a la localitat que ell mateix governa i un dels focus més destacats del coronavirus a Catalunya.

El diari digital La Veu de l’Anoia informava que havia estat l’empresa amb seu a Toledo ESFOREM (Formación de Emergencias SL) la que havia “desbloquejat la comanda efectuada pel Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA)” després que aquest darrer organisme polític s’hagués posat en contacte amb l’empresa. ESFOREM havia justificat que “tenia la comanda retinguda i a l’espera d’un tècnic del Ministeri que verifiques la destinació de la mateixa, i cabia la possibilitat que confisqués una part per a repartir entre les diferents Comunitats Autònomes”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides