Què uneix el ‘cervell’ de la trama Gürtel amb el rei emèrit Juan Carlos I?

joan carles I
joan carles I

Francisco Correa, cervell de la trama Gürtel de finançament il·legal del PP, compartia amb el rei emèrit Juan Carlos I de Borbó els serveis de la gestora suïssa de patrimonis Rhône Gestion per amagar diners en paradisos fiscals, fora del control de la Hisenda espanyola. Arturo Fasana i Domenico Canonica, directors de Rhône Gestion, van obrir un compte òmnibus amb el nom en clau de “Soleado” on hi dipositaven els diners dels seus clients espanyols VIP, entre els quals hi havia Francisco Correa i el rei emèrit, a través del seu cosí Álvaro d’Orleans, que feia servir de testaferro.

Això ha declarat Francisco Correa en el judici de la peça separada del sumari de la Gürtel que fa referència a les mossegades i comissions pagades amb l’organització de la visita del papa Benet XVI a València, l’any 2006, que se celebra a l’Audiència Nacional. El fiscal suís Yves Bertossa també investiga els diners del rei emèrit per determinar si en el seu origen hi pot haver el cobrament de comissions procedents de la corrupció.  

En el marc del cas Gürtel, la Fiscalia helvètica ja va escorcollar, l’any 2013, el despatx de Rhône Gestion a Ginebra i va obtenir la llista de tots els clients del compte “Soleado”, que es considera una “bomba atòmica” per la rellevància social i econòmica de les persones que hi figuren. Però en l’informe que va fer el fiscal Sergio Matroianni, i que va ser lliurat a l’Audiència Nacional, molts d’aquests noms van ser esborrats.

En total, pel compte òmnibus de “Soleado” al Crédit Suisse es calcula que hi van passar uns 15.000 milions d’euros, dels quals 13 milions corresponien a Francisco Correa. Segons una informació del diari britànic The Telegraph, el cosí del rei emèrit va ingressar una comissió de 47 milions d’euros per la intermediació de la venda del Banco Zaragozano al Barclays Bank. I el fiscal Yves Bertossa ha localitzat una transferència de 100 milions d’euros que una fundació panamenya vinculada a Juan Carlos I va rebre del rei de l’Aràbia Saudita.

De qui eren els més de 14.000 milions d’euros del compte “Soleado” que encara queden per identificar? Aquest és un dels “secrets d’Estat” més ben guardats. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.